Hoe Los Je De Kubus Op?

[ Read this in English ]

Oude tijden herleven: mijn zoon van bijna acht wilde plotseling een Rubiks Kubus. Een paar klasgenootjes hadden er een en hij was gefascineerd geraakt door de kleurrijke driedimensionale puzzel.

In het verleden bezat ik er een heel stel; bovendien had ik een volledige oplosmethode uit het hoofd geleerd vanuit een handig klein boekje. Helaas hebben we recent de hele zolder uitgemest; twee van de dingen die we toen hebben weggegooid waren het boekje en mijn kubusverzameling.

Dus toen we een gloednieuws kubus voor hem hadden gekocht (want eentje van mij was geen optie meer) en hij deze compleet door elkaar had gedraaid, vroeg hij mij of ik hem kon oplossen en raakte ik om te beginnen even in paniek. Maar toen ik mijn handen gewoon hun werk liet doen was de kubus binnen de korste keren opgelost, en waren mijn herinneringen over de theorie achter de oplossingsmethode ook weer terug.

Omdat het zonde zou zijn om de methode weer verloren te laten gaan–en omdat ik een nerd ben–heb ik de volledige methode nu gedocumenteerd in een reeks pagina’s op mijn site.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers op de volgende wijze: